003 – FinTech i Kina – John Patrick Mullin

003 – FinTech i Kina – John Patrick Mullin

Kina är i framkant när det gäller Finansiell Teknologi (FinTech). De använder mobilen till att betala allt, de använder FinTech appar för att låna pengar av privatpersoner och de till och med skickar kuvert med pengar elektroniskt här i Kina. Något som är väldigt populärt just nu i Kina är Blockchain och kryptovalutor, vilket John Patrick Mullin är expert på. Han har jobbat på Kinas största investerings bank som heter Guotai Junan Securities Co., Ltd, och är nu Managing Director på trade.io vilket är nästa generations finansiella institut som baseras på blockchain technology. Kort sagt, han är expert på det han gör. Trevlig lyssning 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *