008 – WeChat – Matthew Brennan

008 – WeChat – Matthew Brennan

Nytt avnitt av KINAPODDEN ute nu! I dagens avsnitt interviewar jag Matthew Brennan om appen WeChat. Matthew är WeChat expert och driver ett företag som heter China Channel som utgör konsulttjänster om WeChat och anordnar även China Chat vilket är ett event där experter inom området samlas för att presentera trender och utveckling om det digitala China.

WeChat är en app som växte med enorm populäritet redan från början, där under det första året fick de över 100 miljoner användare. I dagens läge har de dock över 1 miljard användare världen över och växer stadigt. Framförallt Kineserna lever i denna app, och många beskriver appen som ett helt nytt operativsystem. Man kan bland annat ha så kallade mini-programs i Appen, där man kan spela spel, läsa artiklar, hyra cyklar, låna pengar mm. Appen innehåller även betalningsfunktionen WeChat Pay, vilket möjliggör att allt från gatuköket som säljer nudlar till Luis Vittons flagshipstore kan använda denna betalningslösning. Om inte det var nog kan man även skicka pengar till vem som helst, när som helst utan kostnad vilket har förändrats Kinesernas förtroende för varandra i grunden. Matthew berättar mycket intressanta saker i denna podd så jag rekommenderar alla att lyssna på detta avsnitt. Trevlig lyssning!

Om Matthew Brennan:

Matthew är en välkänd talare och författare som fokuserar på WeChat, Kinas berömda superapp, och Tencent, Kinas största tech-jätte. Han levererar regelbundet presentationer för ledande grupper som vill få insikt i kinesisk teknisk innovation.

Hans åsikter presenteras regelbundet i globala medier (The Economist, BBC, Financial Times, Forbes, Quartz, TechCrunch, TechinAsia, Yahoo News, eMarketer, Wired, Harvard Political Review). Hålls årligen i Shanghai, Matthews företag organiserar också Kinas största WeChat-marknadsföringskonferens för internationella företag att lära sig att utföra på WeChat.

Matthew är baserad på fastlandet i över 14 år och är co-värd för China Tech Talk podcast producerad tillsammans med Kinas största engelskspråkiga tekniska media, Technode. Podcasten presenterar kinesisk teknisk innovation och har gästat många internetgiganter som Tencent, JD, Xiaomi och Mobike. Matteus bok ’The Story of WeChat’ beräknas släppas senare i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *